It is currently Fri, 19 Sep 2014 06:49:43 GMT



 
Author Message
 pcm1 instead of pcm0?

hello, everybody who are using sb16 and Luiji's sound software
installed.
I have some question about it, following is what i meet:
1. my sb16 works well with Voxware, then I installed a
   netcard, NE2100 compatible, after make and make install,
   kernel recognize netcard, but tell me:
        sb0 not found at 0x220
        sbmidi0 not found
        sbxvi0 not found
    it can not catch my sb16, I do not know why.
2. then I installed Luiji's sound card software, and insert
    the pcm0 statement in my config file, when I reboot it,
    it tell me:
       pcm1 port irq drq ........ ( the argument are all right!)
        .
        .
        .
       pcm0 not found at 0xffffffff
 why?
Can you help me?
TIA.

{*filter*}b...@hotmail.com



 Sat, 23 Sep 2000 03:00:00 GMT   
 pcm1 instead of pcm0?

In article <3529DFB7.1...@hotmail.com>,
        {*filter*}bird <{*filter*}b...@hotmail.com> writes:

I can confirm this problem - just the same messages and the same problem -
mxv says: pcm0 not configured and theres a syslog(?) message on the console
asking me if I mean pcm1 instead of pcm0 ...

Righdyright, Luigi! (obviously) - but whys my one and only SB16/ViBRA16C pcm1?

Can you help me too?

TIA - Matthias
--
***************************************************************************
* Matthias Schuendehuette       matth...@mscu.snafu.de                     *
* Solmsstrasse 44                                                         *
* D-10961 Berlin                Engineering Systems Support and Operation *
* Germany                       @ ADtranz (Deutschland) GmbH, Berlin      *
***************************************************************************



 Thu, 05 Oct 2000 03:00:00 GMT   
 pcm1 instead of pcm0?

: In article <3529DFB7.1...@hotmail.com>,
:       {*filter*}bird <{*filter*}b...@hotmail.com> writes:
: > 2. then I installed Luiji's sound card software, and insert
: >     the pcm0 statement in my config file, when I reboot it,
: >     it tell me:
: >        pcm1 port irq drq ........ ( the argument are all right!)
: >         .
: >         .
: >         .
: >        pcm0 not found at 0xffffffff
: >  why?
: > Can you help me?
: > TIA.

: I can confirm this problem - just the same messages and the same problem -
: mxv says: pcm0 not configured and theres a syslog(?) message on the console
: asking me if I mean pcm1 instead of pcm0 ...

: Righdyright, Luigi! (obviously) - but whys my one and only
: SB16/ViBRA16C pcm1?

Because it's being detected by the pnp code.  That's how it works, and as
it was explained to me, it'd take a lot of work to change it.

: Can you help me too?

Remove /dev/mixer* /dev/sequencer* /dev/dsp* /dev/audio* /dev/dspW*
/dev/music* /dev/pss*, then cd to /dev, ./MAKEDEV snd1, and symlink all of
the above to mixer.  i.e. /dev/mixer should be a symlink to /dev/mixer1
(or whatever N is in pcmN).

Wrap your lines correctly please.

- j. a. zepeda



 Fri, 06 Oct 2000 03:00:00 GMT   
 pcm1 instead of pcm0?

In article <6he4b0$kh...@its.hooked.net>,
        garba...@fish.hooked.net (James Zepeda) writes:

Yes, I found it too at last - RTFR(eadme) in /usr/src/sys/i386/isa/snd
Sometimes Im too fast posting to newsgroups, but perhaps some others
didnt read that README too ...

Thats exactly what Ive done now and its working now :-)

Hmm, youre the first complaining :-{
I changed to 72 cols now - OK for you?

Anyway - thanks a lot for your help!!

Ciao/BSD - Matthias



 Fri, 06 Oct 2000 03:00:00 GMT   
 pcm1 instead of pcm0?

I've just done exactly the same (I have a Vibra16x PnP), and I get a
sound, but it's crappy with lotsof noise. When I play something, f.ex. a
mp3, I get this message: "/kernel: WARNING: rdintr but read DMA inactive!"

morten



 Tue, 10 Oct 2000 03:00:00 GMT   
 
   [ 5 post ] 

Similar Threads

1. MIRO Sound PCM1 Pro native ?

2. Looking for MiroSound PCM1 driver

3. pcm0: ac97 codec invalid or not present

4. Sound pcm0 fbsd 4.3

5. pcm0.vchans - snap, crackle, pop

6. pcm0 error, SDL error, or soundcard error?

7. audio seizes up the console pcm0: hwptr went backwards

8. pcm0 device question

9. dead channel on pcm0

10. Sound from only one speaker with pcm0


 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software